Kattörat bara loggan.png

"Min resa är som alla andras, unik" 

Välkommen till Kattörat
En podcast där jazzmusiker berättar om sin resa från sängkammaren till scenen.

Följ oss på sociala medier

Georg Riedel

Georg Riedel

Vi är i Gamla Stan i Stockholm i hans kontor. Det bruna trägolvet är täckt av lådor fyllda med noter som ska skänkas bort. Det är som att vara i ett bollhav av kompositioner. Vi sätter oss bredvid ett piano vid skrivbordet för att prata.

Att skriva en svensk visskatt är bara en bit av Georg Riedels meritlista. Han är en av sveriges största kontrabasister och tveklöst sveriges mest folkkära kompositör. Han har spelat med flera internationella giganter, bland annat Duke Ellington. Han är den välkända basen i den mest sålda jazzplattan i Sverige, Jazz På Svenska av Jan Johansson, han har skrivit musik åt Astrid Lindgrens klassiska filmer och mycket mer. Han berättar i Kattörat om övning, och ger ett historieperspektiv på den svenska jazzscenen.

Georg önskar dig en trevlig lyssning.

Lyssna på hans musik här 

Cecilia Persson

Cecilia Persson

Viktoria Tolstoy

Viktoria Tolstoy