Kattörat bara loggan.png

"Min resa är som alla andras, unik" 

Välkommen till Kattörat
En podcast där jazzmusiker berättar om sin resa från sängkammaren till scenen.

Följ oss på sociala medier

Gunhild Carling

Gunhild Carling

Mitt i den skånska myllan ligger en liten ort som heter Stockamöllan. I ett vackert beläget hus nära Rönneån bor Gunhild Carling. Hon möter mig med en varm kopp kaffe, i en kopp med mumintrollmotiv. Hon har precis spelat in en låt ensam i huset som hon lyssnar igenom.

Vad har dixielandjazz, steppande och Stockamöllan gemensamt? 
Gunhild Carling är multiinstrumentalisten som har sitt hjärta i den gamla jazzen. Hon berättar om hennes musikaliska familj och hur hon gjort en karriär utan att ha studerat på några musikhögskolor. Hon talar om improvisation och hur den mår bra av fasta ramar. Hon berättar även om hur sociala medier har globaliserat hennes turnéande.

Nyckeln till allt är att lyssna på de "gamla mästarna".

Lyssna på hennes musik här

Lars Jansson

Lars Jansson

Magnus Öström

Magnus Öström